Indholdsfortegnelse

ACT (Acceptance and commitment therapy) 30 timer 2024

DKK 9.800,-

30 timer. 5 dage fra kl. 09.00 til 16.00 (Inklusiv 1 times frokost)

Kan momsfritages ifm. specialistudd.

ACT er en oplevelsesorienteret terapi, hvorfor dette også vil afspejles i undervisningen. Kurset er henvendt til behandlere og konsulenter, der ønsker en praksisnær introduktion til ACT. 

Kurset vil give en indføring i ACTs teoretiske grundlag, metoder og terapeutiske praksis gennem en vekslen mellem oplæg, demonstrationer, cases og øvelser. Kursisterne vil blive opfordret til at udforske disse ACT processer såvel på sig selv som med klienter.

Målgruppe

Psykologer, læger og øvrige behandlere, konsulenter og vejledere, der arbejder med terapi eller at skabe udvikling og øget trivsel.

Da kurset er forhåndsgodkendt til psykologers specialistuddannelser ved Dansk Psykolog Forening, da vil optil 25% af deltagere kunne være med anden baggrund end akademisk uddannelse.

Underviser

Psykolog Karsten Abel, autoriseret af Dansk Psykolognævn, specialist i psykoterapi.
Psykolog Monica Trærup, autoriseret af Dansk Psykolognævn, specialist i psykoterapi, godkendt supervisor.

Rammer & Forplejning

Uddannelsen afholdes på Scandic The Mayor, der er et lækkert og indbydende hotel i hjertet af Aarhus. Hotellet ligger ud til den skønne Rådhuspark og 1 minuts gang fra banegården. Parkering forefindes i hotellets baggård & Bruuns Galleri (1 minuts gang fra hotellet).

Vi har et godt undervisningslokale med vinduer ud til Rådhusparken og godt indeklima.
Prisen er inklusiv fuld forplejning, herunder energigivende serveringer og sunde fristelser i løbet af dagen baseret primært på bæredygtige, lokale  og sæsonbestemte råvarer:

Formiddagsbuffet inkl. udvalg af fx hjemmebagt brød, pålæg, oste, smoothies, juicer og grønne snacks  – en god måde at starte dagen på.

Frokost: Baseret på sæsonens bedste og friskeste råvarer serveret som en 2-retters menu eller som  buffet.
Der tages hånd om særlige ønsker til laktosefri, glutenfri og veganske produkter, såfremt vi informeres herom 14 dage inden.

Eftermiddagsbuffet: Et udvalg af sunde og søde fristelser.
På alle undervisningsdage serveres desuden altid bæredygtig kaffe, forskellig te, tørret frugt og nødder samt frisk frugt og vand. Som Danmarks eneste Svanemærkede hotelkæde, er Scandic din garanti for, at du vælger det miljømæssigt bedste rammer for din uddannelse i Danmark.

Forløb

Dag 1 27/5

Her vil du få en introduktion i ACTs teoretiske grundlag, herunder til 6 processer som mange psykiske problemstillinger og psykisk lidelse hidrører. Fokus er på forståelsen af psykologisk fleksibilitet.

Dag 2 28/5

Her vil vi arbejde med at blive opmærksom på de tanker, der stopper os og vores klienter fra at opbygge det liv, de gerne vil leve. Vi vil arbejde med metoder defusion/ adskille os fra ikke hjælpsomme tanker.

Dag 3 10/6

Her vil fokus være på de svære følelser og kropslige fornemmelser, som mange mennesker har svært ved at rumme. Vi vil arbejde med metoder til at øge evnen til at håndtere svære følelser eller kropslige tilstande.

Dag 4 11/6

Her vil fokus være på at arbejde med ”Manglende nærvær i nuet” og “Negativt og fastlåst selvbillede” med henblik på at øge livskvalitet.

Dag 5 12/6

Her vil vi træne konkrete metoder til at hjælpe med at opnå kontakt til værdier og motivere til engagerede handlinger.

Litteratur

Obligatorisk litteratur uploades og kan tilgås elektronisk af kursisten.
Dette vil være: Hayes, S.; Kirk, D. & Wilson, K. (2013). Acceptance and Commitment Therapy – psykologisk fleksibilitet og mindfulnessprocesser. Kap. 1; 2; 7; 8; 9; 10; 11& 12.
Supplerende litteratur (meget praksisnært): Russ Harris. “ACT i teori og praksis”.

Handels-betingelser

Tilmeldingen er personlig og bindende. Prisen er inklusiv litteratur og forplejning. Kurser må momsfritages, når de for psykologer og læger er del af specialistuddannelsen.

Tilmelding